Seleccionar página

CONCURS NACIONAL DE FOTOGRAFIA

GEGANTS I CAPGROSSOS 2022

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

BASES

(feu click a la imatge)

BASES

(Hacer click en la imagen)

Gegants i Capgrossos 2022.

Al 2020 Sant Boi de Llobregat va ser proclamada Ciutat Gegantera, però malaudarament es va haver de suspendre per la pandemia COVID-19 totes les activitats relacionades amb aquest esdeveniment.

Enguany la Colla dels Geganters i Graellers de Casablanca reprenen la celebració i els actes posposats. dPhotoSB, com entitat col.laboradora recupera l’organització i la convocatória del Concurs Nacional de Fotografia amb el tema principal de «Gegants i Capgrossos».

Ens fa molta il.lusió animar-vos a participar presentant moltes fotografies en cadascuna de les seccions programades i que podreu trobar a les bases del concurs.

OMPLIM SANT BOI AMB IMATGES GEGANTERES!!!

XXXIIIa CIUTAT GEGANTERA DE CATALUNYA

Sant Boi Ciutat Gegantera 2022. (dies 13, 14 i 15 de Maig) 

QUÈ ÉS UNA CIUTAT GEGANTERA ?

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va instituir la celebració de la Ciutat Gegantera l’any 1985 com a gran festa de tot el món geganter.

La “Ciutat Gegantera” és proclamada anualment i és el punt de trobada de les colles de gegants d’arreu de Catalunya. El programa d’actes sol començar el divendres amb alguns actes, i dissabte amb l’arribada i la rebuda de les colles, i s’allarga fins al diumenge al migdia-tarda.

Quan una ciutat és proclamada “Ciutat Gegantera” (CG) queda entès que, durant un cap de setmana, es convertirà en el punt de trobada obligat de centenars de parelles de gegants i altres elements de festa relacionats amb la cultura tradicional catalana com, per exemple, gegantons, capgrossos, nans, etc. i, per descomptat, gegants.

Ciutat Gegantera és l’esdeveniment més important de l’any geganter, que des del 1985 es celebra a Catalunya. L’esdeveniment pot comptar amb la participació de 5000 geganters 400 músics i cents de voluntaris. Les figures que hi participen són gegants, gegantons i capgrossos vinguts d’arreu dels Països Catalans i de vegades convidats d’arreu del món. La festa de la Ciutat Gegantera l’organitza una de les colles de Geganters i Grallers de la població, amb el suport tècnic i logístic de l’Ajuntament. També compta amb la col•laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal. Que concedeixen subvencions amb les quals es finançarà gran part del programa.

En aquest cas, la colla que ha presentat candidatura oficial a Ciutat Gegantera, i que ha estat acceptada per l’Agrupació de Geganters de Catalunya, és la colla dels Geganters i Grallers de Casablanca amb el recolzament de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, aprofitant que la colla fa 20 anys des de la seva inauguració.

Això implica la organització i celebració de la festa més gran gegantera que es fa durant l’any i tenir l’honor de la representació i responsabilitat de portar durant un any el Gegants de Catalunya arreu del món com a representants de la nostra cultura, a més de participar en els esdeveniments més importants, que calgui, de Catalunya.

La colla serà l’encarregada de passejar en totes les localitats a les quals se la convidi des dels gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura, i fer-los ballar el Ball d’Aniversari. També, normalment s’organitza aquell any l’assemblea ordinària anual que celebra l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Normalment també participen, d’alguna manera, les entitats de tot tipus, comerços i empreses adherint-se al gran esdeveniment cadascú a la seva manera. Els ciutadans que volen aportar individualment alguna cosa fan de voluntaris per ajudar a la gran quantitat de tasques que cal portar a terme i que seran els que vetllaran perquè tot funcioni i sigui un èxit. I és aquí on el Grup Fotogràfic Santboià d’PhotoSB vol aportar el seu granet de sorra per documentar fotogràficament aquest gran esdeveniment.

La festa de la Ciutat Gegantera cal que compti amb un programa que , concentrarà les activitats en 3 dies. Entre d’altres, els assistents podrien gaudir de la inauguració del monument a la Ciutat Gegantera, el pregó, i el traspàs de la Colla anterior a la nostra colla (Ciutat Gegantera 2019 a la del 2022). Altres activitats destacades són les mostres de balls el dissabte i les cercaviles simultànies que diumenge recorren els carrers (en aquest cas podrien ser fins a 5 recorreguts depenen de les colles inscrites). Altres activitats possibles que cal programar podrien ser activitats infantils i culturals, exposicions sobre els Gegants, concerts, contacte amb les escoles per difondre el què són els gegants als més menuts de la nostra població, ja que són el futur…..

L’esdeveniment de la Ciutat Gegantera suposa una important oportunitat de promoció per a Sant Boi, d’aquí que cal incloure visites històrico-turístiques per la vila. (font: http://www.elsgarrofers.cat/ciutatgegantera/sant-boi/)

CALENDARI (Català)
Català 
Recepció fotografíes 01/02/2022
Datal límit d’admissió / 22/05/2022
Veredicte del Jurat / 28/05/2022
Notificació Resultats / 30/05/2022
Liurament de premis / 03/07/2022

 

CALENDARIO (Castellano)
Castellano
Recepción fotografías 01/02/2022
Fecha límite admisión 22/05/2022
Veredicto Jurado 28/05/2022
Notificación resultados 30/05/2022
Entrega de premios 03/07/2022
RESULTATS / RESULTADOS / RESULTS

ACTA DELIBERACIÓ JURAT / ACTA DECISIÓN DEL JURADO

AUTORS PREMIATS  / AUTORES PREMIADOS

AUTORS FINALISTES / AUTORES FINALISTAS

error: Content is protected !!