Seleccionar página

  PROJECTE «ENLLAUNEM SANT BOI»

 

Taller de fotografia Estenopeica març 2017

Amb aquest projecte hem volgut tornar als orígens de la fotografia, ens va semblar molt interessant fer les fotos ja no amb una càmera réflex analògica, sinó com es va obtenir en el seu dia la primera fotografia permanent obtinguda amb un procés fotoquímic, aquest fet se li atribueix a Joseph Nicephore en 1826 amb una caixa de fusta i un material fotosensible.


Primera fotografia de 1826 per Joseph Nicephore.

Ens posem a la feina i utilitzem llaunes per fer les nostres càmeres amb paper RC i el seu posterior revelat en blanc i negre.
I que millor escenari que el nostre poble ? aixi que ens disposem a enllaunar Sant Boi i fer una exposició amb les fotografies obtingudes.

Muntatge de càmeres estenopeicas amb llaunes.

Com es construeix una càmera estenopeica.

  • Construcció de la càmera amb llaunes etc…
  • Pintar l’interior de les llaunes de color negre.
  • Cagar les llaunes amb paper fotogràfic B&N.
  • Realitzar la fotos.
  • Procés de revelat de les imatges estenopeicas a la cambra fosca.
  • Digitalització de les imatges.
  • Impressió de les imatges positives.

Características de la fotografía estenopeica

Es coneix com a fotografia estenopeica a la tècnica mitjançant la qual s’obtenen fotografies i negatius sense pràcticament gens d’equip. Es realitza amb una càmera estenopeica, una de les càmeres fotogràfiques més senzilles, dotada de pel·lícula fotogràfica i una làmina dotada d’un forat del grossor d’una agulla. A aquest forat se li denomina estenopo i dóna nom a la tècnica. En anglès l’hi denomina pinhole (forat d’agulla).

És una de les primeres tècniques utilitzades en l’àmbit de la fotografia. No obstant això, encara és practicada esporàdicament tant per fotògrafs professionals com per afeccionats a la fotografia i a la fotografia artística. És utilitzada sobretot en aquesta última per les imatges borroses, moltes vegades desenfocades i úniques que s’obtenen mitjançant ella.

Fotos del taller de construcció de les llaunes  i les proves de revel.lat de las primeras fotos per verificar que tot estigui bé.

Galeria de les nostres llauna-fotos, tota una experiencia.

« 1 de 3 »
error: Content is protected !!